Lokasi Klinik

A-G-15, Jalan 16B, Desa Permai, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang Jaya.

+6011-5230 0300

Sebarang pertanyaan sila hubungi kami melalui talian ini.

Isnin - Ahad: 8:00 - 22:00

Buka setiap hari termasuk cuti umum.

Jenis Perkhidmatan

Keterangan

Abdomen Ultrasound

Pemeriksaan untuk melihat sebarang kelainan pada organ dalaman pesakit seperti hati, limpa, ginjal, hempedu, pankreas dan salur darah (aorta).

* Pesakit biasanya perlu berpuasa sekurang-kurangnya 6 jam sebelum pemeriksaan dijalankan.

Gynae Ultrasound

Pemeriksaan khususnya bagi pesakit wanita untuk memeriksa organ di bahagian pelvik iaitu uterus (rahim), serviks, ovari dan endometrium (lapisan paling dalam bahagian rahim) dan tiub falopian.

Transabdominal (TA) scan (TA) - scan di atas abdomen dimana pesakit perlu memenuhi pundi kencing (full bladder) utk membantu imej rahim dilihat dgn jelas.

Breast Ultrasound

Pemeriksaan untuk meneliti keadaan tisu payudara, bentuk, jenis dan saiz ketulan sekiranya terdapat ketulan atau benjolan.

Thyroid Ultrasound

Dilakukan di bahagian leher pesakit untuk melihat kalenjar tiroid untuk memeriksa keadaan tisu kalenjar tiroid, meneliti saiz tiroid, melihat saiz dan bentuk nodul atau ketulan sekiranya ada. 
Selalunya pemeriksaan ini dilakukan apabila pesakit merasa ketulan atau bengkak di bahagian leher dan sukar untuk menelan makanan/minuman.


KUB Ultrasound

Ultrasound KUB (kidney-ureter-bladder) adalah pemeriksaan untuk memeriksa keadaan ginjal, salur kencing dan pundi kencing. Biasanya dilakukan untuk mengesan batu karang di bahagian buah pinggang atau pundi kencing, kencing tidak lawas atau sebarang keganjilan lain.

* Pesakit juga perlu meminum air dan menahan kencing sebelum pemeriksaan dijalankan.

Elektrokardiogram (ECG)

ECG merupakan ujian yang berfungsi untuk melakukan diagnosis terhadap kerja jantung dalam tubuh badan kita.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty